Witam
Mam problem w mojej OI (2003). Na rogach tylnej listwy nad rejestracją pojawiły mi sie pierwsze ogniska rdzy. Niestety raz pokusiłem się o serwis w nieautoryzowanym serwisie i nawet długotrwala interwencja w centrali Skody nie pomogła przy usłudze gwarancyjnej. Niestety muszę oczyścić, zabezpieczyć i pomalować felerne miejsca i chciałbym założyć pod tą listwę uszczelkę ( mam wrażenie, że przyczyną jest drgająca listwa, ocierająca o karoserię, tymsamym następuje lekka erozja ). Widziałem kiedyś stojąc na światłach w octavii była zamontowana (prawdopodobnie fabrycznie) owa uszczelka. Pytanie zatem - przegrzebałem możliwe strony z częściami do mojej OI-niestety nic nie znalazłem. Może macie jakieś pewne źródło gdzie mógłbym taki element kupić?
Pozdrawiam Tomek
A nie prościej po usunięciu rdzy dobrze zamocować ową listwę aby nie drgała.O ile wiem w wyposażeniu fabrycznym podkładka o której piszesz nie występuje. Ja przynajmniej takowej nie mam i nic mi nie rdzewieje a furkę mam starszą.
Ja u siebie wyczyściłem i pomalowałem pordzewiałe miejsca i pod listwą przykleiłem bezbarwną folię kupioną w sklepie motoryzacyjnym taką do ochrony przeciw odpryskami. Może nie wygląda to bardzo estetycznie ale zdaje swoje zadanie.
tomek_witkowski,
1U6 827 586 orginalna uszczelka pod listwę kupowałem dla siebie koszt koło 40 zł
trochę gimnastyki z założeniem, ale efekt super narazie nic nie rdzewieje
Komentarz